Glutenfri egen granola

Med kokos, nötter och kanel

Det här är vårt recept på en rostad glutenfri granola, rostad med smak av kokos, nötter & kanel. En riktig räddare att ha i skafferiet, vi har den ovanpå våra smoothie bowls eller i yoghurten. Testa!

645 min
Average: 4 (1 vote)
1 Rösta

Ingredienser

8 dl Semper Havregryn
3 dl kokosflingor
2 dl cashewnötter, grovhackade
1 dl pumpakärnor
2 dl mandlar, grovhackade
1 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 1/2–2 dl kokosolja
1 dl flytande honung

Valfri booster:

1 tsk Superfood pulver, exempelvis bärpulver
1 msk rå kakao

Obs! Helt solrosfrö och linfrö kan innehålla spår av gluten!

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 150°C.

  2. Blanda havregryn, kokosflingor, cashewnötter, pumpakärnor, mandlar, linfrön, solrosfrön, kanel, kardemumma och eventuell valfri booster i en bunke.

  3. Tillsätt kokosolja och honung. Blanda så att grynblandningen är täckt av oljan och honungen.

  4. Bred ut ett tunt lager på bakplåtspapper och grädda i ugnen, ca 30 minuter. Kom ihåg att röra om blandningen var 10:e minut för att få en jämn gyllenbrun färg. Låt granolan svalna och förvara i en glas- eller plåtburk i skafferiet.

Hem / Recept / Glutenfri egen granola