Glutenfri chokladtårta

Saftig och enkel chokladdröm

Se hit alla chokladälskare! Här är receptet på en mumsig glutenfri chokladtårta med saftig chokladtårtbotten och chokladfyllning. Alla förtjänar en chokladtårta då och då. Pluset med denna är att den är enkel att göra och dessutom ser väldigt lyxig ut, precis som en chokladtårta ska göra. Det här en riktig vinnare som toppas med smält choklad, krossad choklad och färska bär.

15 portioner2h
Average: 3.1 (20 votes)
20 Röster

Ingredienser

Tårtbotten


Smörkräm

  • 100 gram, cirka 3 st stora äggvitor

  • 2 dl socker

  • 500 gram smör

  • 150 gram choklad, cirka 70%

Chokladtryffel

200 gram choklad

2 tsk honung

200 gram grädde

50 gram smör 

Gör såhär

Tårtbotten

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Vispa ägg och socker med elvisp i minst 10 minuter tills det är vitt och fluffigt.

3. Sikta i Semper mix blandat med kakao och bakpulver och vänd ner tills det är en helt jämn och fin smet.

4. Smörj och bröa två stycken springformar, cirka 20 cm med Pofiber.

5. Häll i smeten och baka i mitten av ugnen, i cirka 35 minuter. Testa med en sticka så att den är klar men undvik att öppna ugnen innan, då sjunker kakan ihop. Låt svalna helt.

6. Skär sedan bottnarna i 2 så att du totalt har 4 delar.


Smörkräm

1. Blanda äggvita och socker i en skål

2. Sätt ägg- och socker blandningen på ett vattenbad på medeltemperatur och rör om tills sockret smält. Känn med fingrarna så att det inte är några sockerkristaller kvar.

3. Vispa upp till en fast maräng och tillsätt smöret lite i taget och vispa sedan tills det är helt fluffigt, cirka 15 minuter.

4.Smält chokladen och låt den svalna, tillsätt sedan i smörkrämen och vispa ordentligt.

Chokladtryffel

1. Hacka chokladen grovt och lägg i en bunke.

2. Tillsätt honung och grädde i en kastrull och koka upp, tillsätt över chokladen och rör om ordentligt.

3. Tillsätt smöret och rör till en helt slät tryffel.

4. Låt svalna helt under plast i rumstemperatur.

Montera tårtan:
Varva bottnarna med chokladtryffel och smörkräm och toppa med smält choklad, krossad choklad och färska bär.

Tips! Fukta chokladbotten med kaffe för en saftigare tårta.

Hem / Recept / Glutenfri chokladtårta