Glutenfri chokladmousse

En ljuvlig dessert

Att avsluta en trevlig middag med en god dessert är underbart. Vårt tips är att göra denna glutenfria chokladmousse. Perfekt för chokladälskaren.

420 min
Average: 5 (1 vote)
1 Rösta

Ingredienser

Ingredienser: 
1 pkt Semper White Chocolate Brazil Nut Cookies eller Semper Triple Chocolate Cookies 
Färska körsbär

Chokladmousse:
1 avokado
4 bananer
4 msk kakao
3 st dadlar, urkärnade
¼ tsk kanel

Grädde:
1 burk kokosgrädde
½ tsk vaniljsocker eller vaniljpulver
1 msk honung

Körsbärsfyllning:
3 ½ dl frysta körsbär, tinade

Topping:
Färska körsbär
Glutenfri choklad, hackad

Gör såhär

1. I en matberedare mixa avokado, bananer, kakao. Tillsätt dadlar och kakao. Mixa någon minut till en jämn och krämig smet.
2. Öppna burken med kokosgrädde. Skrapa det tjocka, yttersta lagret kokosgrädde med en sked och lägg i en bunke. 
3. Tillsätt honung och vaniljpulver. Vispa kokosgrädden till önskad konsistens (ca 3 minuter).
4. I ett serveringsglas: smula en kaka i botten av glaset. Fördela sedan ett lager med körsbär, chokladmousse, smulade kakor och kokosgrädde. 
5. Garnera med hackad choklad, smulade kakor och färska körsbär på toppen. 

Hem / Recept / Glutenfri chokladmousse