Chokladbollsrulltårta

Rulltårta à la chokladboll

Dags att göra succé med chokladbollsrulltårta! Med denna twist på den klassiska rulltårtan kommer du få dina gäster att vilja ta både en och två bitar extra. En grym kombo av två klassiker!

830 min
Average: 3 (2 votes)
2 Röster

Ingredienser

Blandning nummer 1 (mörk):
200 g rumsvarmt smör
1,5  dl strösocker
1 dl kakao
8 dl Semper Ren Havre
0,5 dl starkt kaffe eller espresso

Blandning nummer 2 (ljus):
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
5 dl Semper Ren Havre
1 msk vaniljsocker
2 dl kokosflingor
0,5 dl mjölk

Gör såhär

1. Börja att  vispa samman smör och socker i “blandning nummer 1” i en egen bakbunke. 
2. Gör likadant med “blandning nummer 2” i en egen bakbunke. 
3. Tillsätt de övriga ingredienserna i vardera bunke och blanda med händerna till jämna smetar.
4. Kavla ut “blandning nummer 1” mellan två bakplåtspapper ca 25x35. Gör likadant med “blandning nummer 2”.
5. Fördela blandning nummer 2 ovanpå blandning nummer 1 och rulla ihop till en rulltårta. Vik in långsidan genom att ta hjälp av bakplåtspappret.
6. Lägg rulltårtan med bakplåtspapper i kylen 1-2 timmar tills den är riktigt kall.
7. Häll pärlsocker på en bricka och rulla hela ovansidan på din chokladbollstårta.

Hem / Recept / Chokladbollsrulltårta