Glutenfri cheesecake

Toppad med dina favoritbär

En riktig sommardröm! Den här glutenfria cheescaken passar perfekt till fikat eller som dessert. Gör den i en stor form eller mindre portionsformar. Toppa med dina favoritbär, vi väljer gärna smultron, blåbär och hallon.

10-12 bitar1 timma 45 min
Average: 3.9 (23 votes)
23 Röster

Ingredienser

Botten:
1 pkt Semper Digestivekex 
1 1/2 msk strösocker

4 msk smör, smält

Fyllning:

400 g färskost

2 ägg

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

rivet skal från en halv citron

Garnering:
florsocker

Gör såhär

Botten:

  1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg kexen i en plast- påse och krossa med exempelvis en kavel.

  2. Blanda kexen med socker och smör. 

  3. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). 

Fyllning:


  1. Rör osten mjuk. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt till osten. Blanda i vaniljsocker och citronskal.


  2. Häll smeten i formen och grädda, ca 40 minuter. Låt svalna i kylskåp. Sikta över florsocker och servera kakan kall. 

Tips! Att göra cheesecake i mindre formar är både smidigt och enkelt. Mindre tårtor tar mindre plats i frysen och är perfekta att ta fram när du får småbesök. 

Hem / Recept / Glutenfri cheesecake