Blomkålspizza
En grön superfoodpizza
Dags för blomkålspizza! En grön superfoodpizza som är enkel att laga och som smakar ljuvligt. Vi toppar med grönsaker och pesto, mums!
630 minIngredienser
Pizzadeg:
1/2 dl Semper Pofiber
450 g blomkål (eller broccoli)
3 ägg
havssalt
Grön topping:
3 nävar färsk spenat
2 vitlöksklyftor
1/2 dl pumpafrön
1 dl olivolja
1 dl Parmesan, riven
1 näve bladpersilja
1 zucchini, i tunna skivor
bladgrönsaker, krasse eller ärtskott till topping
2 burkar grön pesto á 190 g
Gör såhär
- Sätt ugnen på 200°C.
- Dela blomkålen och mixa tills konsistensen liknar coucous (alternativt använd färdigt blomkålsris).
- Blanda blomkål, ägg och Pofiber till en smet. Smaka av med salt.
- Platta ut smeten på bakplåtspapper på två plåtar. Forma 6 små runda pizzor.
- Förgrädda blomkålsbottnarna i ca 10 minuter tills de är gyllengula.
- Gör samtidigt den gröna toppingen genom att mixa ihop alla ingredienser. Skiva zucchini tunt.
- Ta ut blomkålsbottnarna ur ugnen.
Bred på den gröna toppingen. Fördela en matsked pesto på vardera pizza. Toppa med zucchinin. Grädda i ytterligare 7–8 minuter.
Toppa med vackra bladgrönsaker.