Glutenfri avokadopasta

Riktigt krämig och god

En riktig vardagsklassiker. Avokadon gör denna glutenfria pastarätt riktigt krämig och len. Ett vinnande recept för hela familjen, testa att göra vår avokadopasta redan ikväll. Mums!

130 min
Average: 5 (1 vote)
1 Rösta

Ingredienser

150g Semper EKO Linguine
2 st Avokado
1 vitlöksklyfta, grovhackad
½ citron, saften
1 dl persilja
1 dl Parmesanost, riven
Olivolja
Salt och peppar
Körsbärstomater

Topping:
Nötter eller frön

 

Gör såhär

1.Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
2. Sätt ugnen på 200°C
3. Fördela körsbärstomater med kvist på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, salt och peppar.
4. Rosta körsbärstomaterna i ugnen i ca 10-15 min
5. I en matberedare mixa avokado, vitlök, citronsaft, persilja och ost.
6. Häll av kokvattnet från pastan.
7. Blanda avokadoröran med den pastan.
8. Servera tillsammans med de rostade tomaterna, riven ost och olivolja. Toppa med dina favoritnötter.

Hem / Recept / Glutenfri avokadopasta