Glutenfri pepparkakscheesecake

Med hint av apelsin

En ljuvligt god pepparkakscheesecake med smak av jul. Superenkel att baka och blir extra god med sin hint av apelsin. Perfekt till glöggminglet eller julfikan, kommer bli en snackis.

10-15 bitar60 min
Average: 5 (1 vote)
1 Rösta

Ingredienser

1 pkt Semper pepparkakor
50 g smör, smält
2 ägg
1 dl socker
1 burk (250 g) kesella
1 dl vispgrädde
4 st gelatinblad
ca 2 msk pressad apelsinjuice
1/2 apelsin (skalet)

Gör såhär

  1. Krossa pepparkakorna. 

  2. Blanda kakorna med smält smör och tryck ut i en pajform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. 

  3. Vispa äggulor och socker poröst.

  4. Tillsätt kesella och grädde. Vispa i ytterligare någon minut. 

  5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Häll bort det mesta av vattnet och smält sedan bladen i en kastrull eller i en liten skål i mikrovågsugn på full effekt i ca 20 sekunder. 

  6. Riv skalet av en sköljd apelsin och pressa ur saften. Blanda ned saften med äggsmeten. Spara skalet till garnering.

  7. Tillsätt det smälta gelatinet under omrörning. 

  8. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. 

  9. Häll smeten i formen och låt stå i kylskåp i minst 3 timmar. 

  10. Tag bort kanten på formen och garnera med strimlor av apelsinskal.

Tips! Dubbla bottensatsen och fyllningen för en högre tårta. 

Hem / Recept / Glutenfri pepparkakscheesecake