Glutenfri ädelostpaj

En matig och smakrik paj

Det här är en riktigt smakrik paj. Beroende på vilken typ av ädelost du väljer kan du bestämma hur smakrik du vill ha din paj. Ett enkelt recept som fungerar både som lunch, middag, på buffébordet eller som tillbehör till kräftskivan. För extra lyx kan du toppa med ruccola, färska tomater och proscuitto.

6 bitar60 min
Average: 4.4 (10 votes)
10 Röster

Ingredienser

Pajdeg till 1 paj:
2 1/2 dl Semper Havregryn
2 dl Semper MixFin Mix eller Grov Mix
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning Ädelostpaj:
3 ägg
2 1/2 dl mjölk
3 dl riven ost (exempelvis mild hårdost)
1 1/2 dl ädelost
Kryddor ex. paprikapulver, salt, peppar

Gör såhär

Sätt ugnen på 225°C.

Pajbotten:

  1. Blanda havregryn och mjölmix. Arbeta in smör och vatten till en deg. Tryck ut degen i en smord pajform (ca 24 cm i diameter).

  2. Grädda i ugnen, ca 10 minuter.

  3. Sänk ugnstemperaturen till 200°C.

Fyllning:

  1. Vispa samman ägg, mjölk och krydda efter tycke och smak. Fördela osten i pajskalet och häll över äggstanningen.

  2. Grädda i mitten av ugnen, 25–30 minuter.

Hem / Recept / Glutenfri ädelostpaj