Glutenfri ädelostpajl, toppad med ruccola och tomater
Enkla maträtter

Glutenfri ädelostpaj

Recensioner

(48 röster)

(48 röster)

Det här är en riktigt smakrik paj. Beroende på vilken typ av ädelost du väljer kan du bestämma hur smakrik du vill ha din paj. Ett enkelt recept som fungerar både som lunch, middag, på buffébordet eller som tillbehör till kräftskivan. För extra lyx kan du toppa med ruccola, färska tomater och proscuitto.

  • Tillagningstid
    1 timme
  • Portioner
    6 bitar
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Pajbotten

  1. Sätt ugnen på 225°C och börja med pajdegen.

  2. Blanda havregryn och mixen. Arbeta in smör och vatten till en deg.

     

  3. Tryck ut degen i en smord pajform (ca 24 cm i diameter).

  4. Grädda i ugnen, ca 10 minuter.

  5. Sänk ugnstemperaturen till 200°C.

Fyllning

  1. Vispa samman ägg, mjölk och krydda efter tycke och smak.

  2. Fördela osten i pajskalet och häll över äggstanningen.

  3. Grädda pajen i mitten av ugnen, ca 25–30 minuter.

Används i receptet
Havregryn 500 gram från Semper Glutenfritt

HAVREGRYN

Mix från Semper Glutenfritt

MIX