Ett ljust glutenfritt mjöl
Mix Glutenfri
Vår ljusa mjölblandning Mix är ett bra basmjöl som kan användas för att ersätta vanligt vetemjöl. Mix kan användas till exempel när du vill baka glutenfritt bröd, kladdkaka, kanelbullar eller sockerkaka, men fungerar lika bra till matlagning och våfflor.
Tips! Dela gärna dina recept med #SemperGF för att sprida glutenfri matglädje och inspiration.
För mer information om FODMAP och Sempers FODMAP-låga produkter ->
Innehåller laktos. Begränsa till max 60 g per tillfälle.
Artikelnr: 5654
Vikt 500 g
(1 dl motsvarar ca 55g)
Finns hos: ICA, Coop, Axfood & Bergendahls
Recept - Formbröd, 1 st
Ingredienser: 1 paket Mix, 4 ½ dl ljummet vatten, ½ dl matolja, 25 g jäst, ½ tsk salt, ev. 2 tsk brödkryddor.
Gör så här: Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt mix och övriga ingredienser. Blanda väl, gärna i degblandare. Flytta över till en smord brödform (2 l) och låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 25 min. Grädda i 225°C i ca 25 min.
Glutenfri vetestärkelse, skummjölkspulver (12%), socker, förtjockningsmedel (guarkärnmjöl, hydroxipropylmetylcellulosa), bakpulver (glukonsyrans deltalakton, natriumbikarbonat), mineralämne (järn), vitaminer (tiamin, riboflavin, niacin, B6, folsyra).
Per 100 g | |
---|---|
Energi | 1478 kJ (348 kcal) |
Fett | 0,4 g |
varav mättat fett | <0,5 g |
Kolhydrat | 81 g |
varav sockerarter | 8,0 g |
Fiber | 1,6 g |
Protein | 4,3 g |
Salt | 0,38 g |
Tiamin | 0,40 mg 36%* |
Riboflavin | 0,40 mg 28%* |
Niacin | 4,0 mg 25%* |
Vitamin B6 | 0,35 mg 25%* |
Folsyra | 40,0 μg 20%* |
Kalcium | 150 mg 18%* |
Järn | 6,5 mg 46%* |
*av dagligt referensintag | |
Torrt, ej över normal rumstemperatur. Sorteras som pappersförpackning.
Välj butik
Välj vilken onlinebutik du vill köpa produkten ifrån. Har du några frågor gällande ditt köp vänligen kontakta onlinebutiken.
Recept som innehåller denna mix
Läs mer om Cookies
Stäng