Ett ljust glutenfritt mjöl

Mix Glutenfri

Ny design, men med samma goda innehåll!

Vår ljusa mjölblandning Mix är ett bra basmjöl som kan användas för att ersätta vanligt vetemjöl. Mix kan användas till exempel när du vill baka glutenfritt bröd, kladdkaka, kanelbullar eller sockerkaka, men fungerar lika bra till matlagning och våfflor.

Tips! Dela gärna dina recept med #SemperGF för att sprida glutenfri matglädje och inspiration.


Artikelnr: 5654
Vikt 500 g
(1 dl motsvarar ca 55g)

Finns hos: ICA, Coop, Axfood & Bergendahls

 

Recept - Formbröd, 1 st
Ingredienser: 1 paket Mix, 4 ½ dl ljummet vatten, ½ dl matolja, 25 g jäst, ½ tsk salt, ev. 2 tsk brödkryddor.

Gör så här: Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt mix och övriga ingredienser. Blanda väl, gärna i degblandare. Flytta över till en smord brödform (2 l) och låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 25 min. Grädda i 225°C i ca 25 min.

Glutenfri vetestärkelse, skummjölkspulver (12%), socker, förtjockningsmedel (guarkärnmjöl, hydroxipropylmetylcellulosa), bakpulver (glukonsyrans deltalakton, natriumbikarbonat), mineralämne (järn), vitaminer (tiamin, riboflavin, niacin, B6, folsyra).

Läs alltid ingrediensförteckningen.

Per 100 g
Energi1478 kJ (348 kcal)
Fett0,4 g
varav mättat fett<0,5 g
Kolhydrat81 g
varav sockerarter8,0 g
Fiber1,6 g
Protein4,3 g
Salt0,38 g
Tiamin0,40 mg 36%*
Riboflavin0,40 mg 28%*
Niacin4,0 mg 25%*
Vitamin B60,35 mg 25%*
Folsyra40,0 μg 20%*
Kalcium150 mg 18%*
Järn6,5 mg 46%*
*av dagligt referensintag

 

Torrt, ej över normal rumstemperatur. Sorteras som pappersförpackning.

Hem / Produkter / Mix Glutenfri