FIN MIX

Fin Mix från Semper Glutenfritt

FIN MIX

Ljus glutenfri mjölmix

Baka glutenfria saftiga muffins eller ett gott ljust bröd. Vår populära Fin Mix är en ljus mjölmix som du med fördel kan använda på liknade sätt som du använder vetemjöl vid traditionell bakning och matlagning. Fin Mix är dessutom laktosfri och utan tillsatt vetestärkelse. Den är perfekt till muffins, bröd, mjuka kakor och småkakor. Denna mångsidiga favorit kan också användas till matlagning, såväl när du ska panera kyckling som när du ska laga en god béchamelsås.

Tips, baka en saftig morotskaka!

Botten: Sätt ugnen på 175°C. Klipp till ett smörpapper som passar i botten av en form med löstagbar kant, cirka 23 cm diameter. Smörj formen och pudra med lite Semper Pofiber. Smält 225 g smör (alt 2 1/2 dl rapsolja) smör och låt svalna något. Blanda 6 dl (310 g) fin mix, 1 1/2 tsk bakpulver, 1 msk kanel, 2 tsk vaniljsocker, 1 dl kokosflingor, 3/4 tsk salt och 1/2 dl Pofiber i en skål. Vispa 3 stora ägg och 3 dl strösocker ett par minuter så att det blir pösigt. Tillsätt 7 1/2 dl (300 g) finriven morot och det smälta smöret till smeten och blanda om. Rör ned mjölblandningen och blanda till en jämn smet. Häll över smeten i formen och grädda långt ner i ugnen i cirka 55 minuter, tills kakan är genomgräddad. Prova med sticka. Låt kakan svalna i formen. Ställ gärna kallt så att den är helt sval när frostingen breds på. Ta kakan ur formen och lägg den på ett tårtfat. Bred frostingen över kakan.

Frosting: Rör samman 75 g rumsvarmt smör med 2 dl (120 g) florsocker och 1 tsk vaniljsocker. Tillsätt 2 msk färskpressad citronjuice och vispa till en slät smet. Blanda ned 150 g färskost (typ philadephia) i omgångar, och vispa frostingen fluffig. Ställ i kylen tills det är dags att toppa kakan.

Tips! Använd färdig vaniljkvarg (cirka 350 g) som alternativ frosting.

  • Universalmjölmix med brett användningsområde.
  • Perfekt till muffins, bröd och kakor.
  • Låg FODMAP. • Laktosfri.
  • Utan tillsatt vetestärkelse.
  • Används för god och glutenfri matlagning och bakning på liknande sätt som vetemjöl används vid traditionell bakning och matlagning.
  • Tips! Dela med dig av dina glutenfria recept med #sempergf för att sprida glutenfri matglädje och inspiration.

Finns hos: ICA, Coop, Willys, Hemköp & Citygross
Vikt: 500 g (1 dl motsvarar ca 60 g) 
Artikelnr: 5659 


Läs mer om FODMAP-certifieringen

  • Låg FODMAP
  • Laktosfri
  • Utan tillsatt vetestärkelse
  • Vegansk

Ljus glutenfri mjölmix

Baka glutenfria saftiga muffins eller ett gott ljust bröd. Vår populära Fin Mix är en ljus mjölmix som du med fördel kan använda på liknade sätt som du använder vetemjöl vid traditionell bakning och matlagning. Fin Mix är dessutom laktosfri och utan tillsatt vetestärkelse. Den är perfekt till muffins, bröd, mjuka kakor och småkakor. Denna mångsidiga favorit kan också användas till matlagning, såväl när du ska panera kyckling som när du ska laga en god béchamelsås.

Tips, baka en saftig morotskaka!

Botten: Sätt ugnen på 175°C. Klipp till ett smörpapper som passar i botten av en form med löstagbar kant, cirka 23 cm diameter. Smörj formen och pudra med lite Semper Pofiber. Smält 225 g smör (alt 2 1/2 dl rapsolja) smör och låt svalna något. Blanda 6 dl (310 g) fin mix, 1 1/2 tsk bakpulver, 1 msk kanel, 2 tsk vaniljsocker, 1 dl kokosflingor, 3/4 tsk salt och 1/2 dl Pofiber i en skål. Vispa 3 stora ägg och 3 dl strösocker ett par minuter så att det blir pösigt. Tillsätt 7 1/2 dl (300 g) finriven morot och det smälta smöret till smeten och blanda om. Rör ned mjölblandningen och blanda till en jämn smet. Häll över smeten i formen och grädda långt ner i ugnen i cirka 55 minuter, tills kakan är genomgräddad. Prova med sticka. Låt kakan svalna i formen. Ställ gärna kallt så att den är helt sval när frostingen breds på. Ta kakan ur formen och lägg den på ett tårtfat. Bred frostingen över kakan.

Frosting: Rör samman 75 g rumsvarmt smör med 2 dl (120 g) florsocker och 1 tsk vaniljsocker. Tillsätt 2 msk färskpressad citronjuice och vispa till en slät smet. Blanda ned 150 g färskost (typ philadephia) i omgångar, och vispa frostingen fluffig. Ställ i kylen tills det är dags att toppa kakan.

Tips! Använd färdig vaniljkvarg (cirka 350 g) som alternativ frosting.

  • Universalmjölmix med brett användningsområde.
  • Perfekt till muffins, bröd och kakor.
  • Låg FODMAP. • Laktosfri.
  • Utan tillsatt vetestärkelse.
  • Används för god och glutenfri matlagning och bakning på liknande sätt som vetemjöl används vid traditionell bakning och matlagning.
  • Tips! Dela med dig av dina glutenfria recept med #sempergf för att sprida glutenfri matglädje och inspiration.

Finns hos: ICA, Coop, Willys, Hemköp & Citygross
Vikt: 500 g (1 dl motsvarar ca 60 g) 
Artikelnr: 5659 


Läs mer om FODMAP-certifieringen

Köp denna produkt

Ingredienser

Majsstärkelse, rismjöl, potatismjöl, modifierad potatisstärkelse, socker, förtjockningsmedel (guarkärnmjöl, hydroxipropylmetylcellulosa, natriumalgenat, pektin), mineralämne (järn), vitaminer (tiamin, niacin, B6, folsyra).

Produktsammansättningen kan ändras. Läs alltid ingrediensförteckningen på förpackningen.

Per 100 g
Energi1471 kJ (347 kcal)
Fett0,5 g
Kolhydrat82 g
varav sockerarter3,6 g
Fiber1,8 g
Protein2,6 g
Salt0,1 g
Tiamin0,40 mg 36%*
Niacin5,5 mg 34%*
Vitamin B60,35 mg 25%*
Folsyra50,0 μg 25%*
Järn4,0 mg 28%*
*av dagligt referensintag

FÖRVARING & SORTERING

  • Torrt, ej över normal rumstemperatur.
  • Sorteras som pappersförpackning.

FODMAP FRIENDLY

Den här produkten är certifierad som FODMAP-Friendly. Det innebär att produkten innehåller låga nivåer av så kallade FODMAPs och kan användas inom FODMAP-låg kostbehandling. Detta är en kostbehandling som kan provas vid IBS i samråd med en dietist.

Läs mer om FODMAP och Sempers FODMAP-låga produkter >>

 

Recept med Fin Mix

Nästa gång du bakar – prova något av våra populära & glutenfria recept med Fin Mix!

Mer glutenfritt!

Upptäck fler glutenfria produkter som kanske passar dig.